Започна ремонт на увредена настилка по пешеходната зона до Стария бряст

01.02.2016

Започна ремонт на увредени участъци на настилката по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” в близост до Стария бряст. "Дейностите трябва да приключат в най-кратък срок, при добри атмосферни условия", съобщи заместник-кметът Стоян Марков. Той посочи, че фирмата-изпълнител е информирана за дефектите и ремонтните дейности ще се поемат изцяло за нейна сметка при условие, че са част от гаранционните клаузи по договора за изпълнението на проекта.

Извършено е демонтиране на настилката, както и оглед от проектантския екип на инвестиционен проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони", представители на изпълнителя ДЗЗД Консорциум Сливен - Център и на Община Сливен.

Пропадането е вследствие на образувала се кухина под бетонова плоча от първата фаза на изграждане на пешеходната зона около 1975 г. В момента плочата е отстранена и се извършва запълване и уплътняване на обема под нея. Предстои поставяне на нова, армирана стоманобетонна плоча, която ще поеме натоварванията.

Инж. Марков допълни, че изпълнителят на проекта за главната улица е уведомен и за други дефекти, появили се до момента по проекта.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен