Над 30 граждани посетиха ръководството на общинска администрация Сливен в първия приемен ден за мандата

04.02.2016

Повече от 30 граждани получиха възможност днес да се срещнат лично с ръководството на община Сливен и да потърсят съдействие за решаването на лични или служебни проблеми. Всички те бяха записани за първия приемен ден на кмета на общината Стефан Радев, на заместник – кметовете Стоян Марков, Стефан Кондузов, Пепа Чиликова, Румен Иванов и секретаря на общината Валя Радева.

Повечето от посещенията бяха свързани с молби за помощ при проблеми от битов характер, настаняване в общински жилища и осигуряване на заетост. Към кмета Стефан Радев беше отправено и предложение за съвместна работа на общината с озеленителна фирма, която да поеме част от поддръжката на зелените системи в града. Гражданите сигнализираха и за некачествено извършени ремонтни работи в различни квартали на Сливен. Представители на фирми, на които общината дължи средства, помолиха за експедитивност при решаването на казусите с неразплатените задължения към тях.

В приемната на Румен Иванов беше поданен сигнал за предполагаемо извършване на незаконна дейност и поискано изплащане на дължими суми по договор с фирма, извършила дейност, възложена й от община Сливен през миналата година. Зам.-кметът Стефан Кондузов беше потърсен за съдействие при решаването на имотни и имуществени спорове. Обсъдени бяха и въпроси за премахнат павилион и за ремонти на различни обекти.

Въпроси, свързани с европрограмите в областта на земеделието и пчеларството, както и програми за младите хора в областта на заетостта и образованието, бяха поставени пред зам.-кмета Стоян Марков. Той насочи някои от посетителите към Общинския информационен център, в който всеки може да получи конкретна и точна информация по въпроси за европрограмите.

Повечето от гражданите, посетили приемната на зам.-кмета Пепа Чиликова поставиха лични въпроси, свързани с професионалната им реализация. Други имаха предложения за събития, които евентуално да бъдат включени в културния календар на общината за тази година. Зам.-кметът отговаря и на въпроси от социалната и образователната сфера.

Секретарят на общината Валя Радева прие в кабинета си кметове на населени места, които поставиха своите въпроси, свързани с административната им работа, както и граждани с жилищни проблеми и търсещи реализация на пазара на труда.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен