Заснежени са пътищата в планинската част на община Сливен

05.02.2016

Заснежени са пътищата в планинската част на община Сливен, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП". Кънева допълни, че пътят към местността „Карандила” през връх „Българка” е затворен за леки коли до 17 часа, поради силно снегонавяване.

От общинска администрация Сливен предупреждават водачите на МПС да не предприемат пътувания днес в тази посокаq за да не се нарушава работата на снегопочистващите машини.

Към момента образувалата се снежна покривка в планинските части на общината е с дебелина от 5 до 15 см. Най-засегнати са пътищата към селата Раково, Въглен, Божевци, Зайчари и Ичера, като те се обработват от 3 снегопочистващи машини.

По информация на пътноподдържащите фирми, пътищата от Републиканската пътна мрежа са обработени и проходими при зимни условия. Към момента няма информация за закъсали тежкотоварни и леки автомобили в балкана.

От община Сливен предупреждават водачите на МПС да се съобразяват с метеорологичните условия през почивните дни и да се движат със съобразена скорост.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен