Пепа Чиликова: Взети са всички мерки за нормалното функциониране на детската градина "Божур"

10.02.2016
Заместник-кметът Пепа Чиликова

Целодневната детска градина "Божур" и нейният филиал в Сливен вече работят. Резултатите от изследването за инфекциозното заболяване салмонелоза на целия персонал са отрицателни. Взети са всички необходими мерки за нормалното функциониране на детското заведение. Това съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство днес заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Тя припомни, че детската градина беше затворена в петък, за да се извърши нова цялостна дезинфекция, докато излязат в понеделник първите резултати от изследванията за салмонелоза на всичките 248 деца от "Божур", както и на персонала на детското заведение.

"Приемат се само тези деца, които са изследвани за носители на заразата и родителите им предоставят документ за отрицателен резултат. Проведени са отново инструктажи на целия екип на основната детска градина и на филиала за предписанията и мерките на Регионалната здравна инспекция", посочи Чиликова.

Тя посочи, че продължава вземането на проби от готовите хранителни продукти. Много стриктно се следят сертификатите на продуктите, които се доставят в детската градина.

Вчера следобед, по информация на временно изпълняващата длъжността директор, има само едно дете с положителен резултат, но то в момента не посещава детската градина.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен