Пепа Чиликова: Стриктно се следят сертификатите на продуктите за детска градина "Божур"

17.02.2016
...

В Целодневна детска градина „Божур” с отрицателен резултат за инфекциозното заболяване салмонелоза отново са приети 228 деца. За сега 2 деца в основната градина и едно дете във филиала са носители на вируса. Те в момента не посещават детското заведение. Резултатите от изследването на целия персонал са отрицателни. Това съобщи на пресконференция на общинското ръководство днес заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Тя посочи, че много стриктно се следят сертификатите на продуктите, които се доставят в детската градина. Четири фирми са доставчици на хранителните продукти в „Божур”.

Общо 248 деца посещават детската градина. Тя беше затворена за извършване на нова цялостна дезинфекция, докато излязат резултатите от изследванията за салмонелоза. "20 деца не са на градина, но те вероятно са болни от други респираторни заболявания",

каза Чиликова.

В отговор на журналистически въпроси тя съобщи, че не се очаква кметът да поиска Министерството на образованието да обяви грипна ваканция. По данни на РЗИ има завишаване на заболеваемостта от грип и други ОРЗ, но те не са в границите на епидемия. Няма да има съкращаване на болнични легла в Сливен, каза още зам.-кметът.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен