Къща „Миркович“ представя изложба, посветена на Сливен

19.02.2016

Кметът на община Сливен Стефан Радев и областният управител Татяна Петкова откриха изложбата „Сливен през погледа на художника". Картините могат да бъдат разгледани на първия етаж на къщата-музей „Миркович“ до края на месец май.

„Изложбата е насочена към сливенската публика и аз се надявам всеки, който я разгледа, да успее да открие за себе си нещо все още непознато“, каза при откриването на експозицията кметът Стефан Радев.

От своя страна, уредникът на ХГ „Димитър Добрович“ Адриан Аврамов посочи, че желанието на галерията е да представи сравнително близкото минало на града. „Тук са подредени картините на популярни, но и не толкова популярни за широката публика автори. Картините дълго време бяха реставрирани. Положихме усилия да ги възстановим в оригиналните им рамки и вида, в който са излезли от ръцете на авторите им“, каза още той.

В подбора на изложбата са включени картини на художници, чиито живот и творчество са свързани с града като Тодор Димитриев, Стефан Петров, Марко Дограмаджиев, Георги Хаджидимитров, Стефан Егаров, Евгени Курдов, Русчо Симеонов, Иван Кънев и други. Идеята на художествена галерия „Димитър Добрович“ е да популяризира фонда си, който е един от най-големите в страната. Чрез тази експозиция галерията представя едновремешния романтичен Сливен и неговите природни забележителности.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен