Крепост "Туида" организира първата от поредицата "Исторически работилници"

24.02.2016

Първата от поредицата „Исторически работилници“ ще се проведе на крепост "Туида" от 10 до 13 часа на 27 февруари. "Тема на първата работилница ще бъде "Соколарството – един древен занаят и Мартеницата – наследство от прадедите ни", съобщи Мая Иванова, ръководител на крепост "Туида". Тя посочи, че е неoбходимо тези, които желаят да вземат участие в проявата, да се запишат предварително на тел. 0895 467 289, най-късно до 26 февруари.

"Идеята на екипа на крепост „Туида“ е всяка събота от месец март до месец октомври да се провеждат тематични „Исторически работилници“, като предварително ще бъдат обявявани темата и условията за участие. Работата ще бъде насочена в модули - занаяти изкуства, кухня, обичаи; военно дело на българите и облекло; демонстрации - езда. Целта на „Историческите работилници“ е да запознае публиката с бита и културата на българите, и да онагледи начина им на живот", каза Мая Иванова.

По време на работилниците ще се изработват различни изделия в зависимост от темата и модула, които участниците ще могат да си избират. Екипът на крепост "Туида" ще осигурява необходимите материали и затова за работилниците ще има такса от 3 лева.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен