Стефан Радев: Успешно приключи месец май, наситен с много културни събития и прояви

01.06.2016

„Успешно приключи месец май, наситен с много културни събития и прояви, надявам се гражданите да споделят моята оценка”. Това каза на пресконференция днес кметът на Сливен Стефан Радев по повод Майските дни на културата „Сливенски огньове".

Кметът изказа специална благодарност на ресорния заместник-кмет Пепа Чиликова за добрата организация на събитията, в един много наситен и интензивен културен календар през този месец.

Чиликова сподели, че е постигната първоначалната идея да се организират празници за децата и за техните родители. "Към първия Детски панаир имаше голям интерес и за всички беше едно вълнуващо преживяване.", каза тя.

„ Не бях много склонен, но вече съм убеден, че трябва общината да закупи подвижна сцена, която да стопанисва, и ще го реализираме. Към момента ползваме сцена под наем.”, посочи кметът.

Снощи с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци на средновековната крепост „Туида" бяха закрити Майските дни на културата „Сливенски огньове". Един месец в Сливен се състояха различни фестивали, проведоха се множество концерти, изложби, премиери на книги, театри и други културни и развлекателни прояви. Повечето от тях бяха на открити сцени на площад „Хаджи Димитър”.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност