Община Сливен приключи в срок строителството по реконструкцията на първия етап на водния цикъл

01.06.2016

„Община Сливен приключи със строителството по реконструкцията на първия етап на водния цикъл преди крайния срок и за 200 000 лв. по-малко от планираните 1 600 000 лева”, съобщи на пресконференция днес кметът на Сливен Стефан Радев.

Подписан e Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа /акт 15/. Очаква се да бъде назначена Държавна приемателна комисия за приемане на строежа и въвеждането му в експлоатация. Кметът Радев благодари на министър Лиляна Павлова за финансирането на обекта.

„Състоянието на много от тръбите можеше да се види само, когато се разкрият и тогава се предложи конкретен механизъм за реконструкция. Икономията е заради новите технологии в строителството. От друга страна организацията беше много стегната и взискателна към изпълнителя, към надзорника. Много важна роля изигра и надзорът, който е инвеститорски контрол от страна на общината. Той даваше точните и навременни решения, така че да свършим много преди крайния срок през юли, който се бяхме поставили, посочи Радев.

Кметът поясни, че за реконструкция остават няколко колектора от първия етап, които не се отнасят до сегашния обект, но които също се нуждаят от рехабилитация и реконструкция. „Надявам се пак да имаме подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да приключим и с тази задача.”


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност