Кметът на Сливен откри новопостроена сграда на стадиона в Самуилово

03.06.2016
...

Кметът на Сливен Стефан Радев откри днес новопостроената обслужваща сграда на стадиона в Самуилово. Събитието се организира по повод празника на селото, който традиционно се чества на 3 юни – Св.Св. Константин и Елена по стар стил.

„Знам, че това е едно дългоочаквано събитие и съм доволен, че се случва днес – на празника на селото. Тук жителите и най-вече младите хора на Самуилово ще отделят от своето време, за да спортуват, да се учат от по-добрите и да се грижат за своето физическо и психическо здраве. Футболистите и детската школа на ФК „Самуил“ ще имат още по-добри условия за тренировки и състезания. На жителите и гостите на селото пожелавам да се наслаждават на спортните прояви, които ще се провеждат на обновения стадион”, посочи кметът Радев.

Празника уважиха кметът на община Сливен Стефан Радев и неговият управленски екип, общински съветници, много гости от града и околните села.

На обновения стадион се проведе футболен турнир за деца младежи и ветерани.

Местният футболен клуб „Самуил” през този сезон е на първо място в „А” окръжна група. Купата на шампиона връчи заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов на специална церемония по награждаване и по повод 10 години от създаването на клуба.

„Откриването на сградата съвпадна с 10-годишнината на футболен клуб „Самуил”. Това е един заслужен дар за тяхното първо място в „А” окръжна група и 30 години от изграждането на стадиона. Ние, жителите на село Самуилово приемаме с огромна радост тази придобивка, защото ще приобщим младите хора към спорта, където ще бъдат възпитавани в спортна култура”, каза Пламена Костадинова, кмет на Самуилово.

Тази сутрин в църквата ,,Св. Св. Константин и Елена’’ отец Красимир извърши служба за здраве и благополучие на жителите на селото. В програмата на събора бяха включени изяви на децата от детската градина и на ученици от ОУ ,,Христо Ботев’’. Тази вечер от 19 часа за жителите и гостите на Самуилово е предвиден празничен концерт на лятната естрада в парка.

03.06.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност