Самуилово е домакин на фолклорния празник „На събор край Тунджа”

07.06.2016

Сливенското село Самуилово на 11 юни е домакин на регионалния фолклорен празник „На събор край Тунджа”, който се организира през година с промяна на домакинството, но винаги в селища по поречието на река Тунджа.

Началото на събора е в 10 часа. Организатори са община Сливен, читалище „Светлина 1928” и кметството в селото.

Заявки за участие са подали 40 самодейни и читалищни фолклорни формации от общините Тунджа, Тополовград, Нова Загора и Сливен. Освен многобройните надигравания и надпявания гостите на събора ще имат възможност да видят автентично възпроизвеждане на обичаи и обреди като Буенек, Седянка, Пеперуда, Деленца, Жътва и други. Всички участници ще получат диплом за изявата си, а за най-добре представилите се ще има парични награди.

Журито, което ще оценява колективите е в състав - председател д-р Владимир Демирев; членове Станка Иванова и Огнян Чобанов.

Организаторите канят всички любители и ценители на българския фолклор в село Самуилово на 11 юни / събота/ от 10 часа. „Елате на събор край Тунджа, за да споделим заедно емоцията, с която ни зареждат традициите”, призовават експертите от отдел Култура в община Сливен.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност