В община Сливен няма селища без ток и вода след бурята в неделя

13.06.2016

По данни на Обсерваторията в Сливен, предимно на територията на града в късния следобед вчера, е паднал дъжд около 48 литра на кв.метър, придружен със силен вятър и 15 минути градушка, колкото малко бобено зърно. Няма селища без ток и вода, съобщи Снежана Кънева, н-к на общинския отдел „Сигурност и управление при кризи”.

Служители на общинската администрация и общинската охрана веднага са направили обходи по критичните места. След спирането на дъжда водата бързо се е оттекла. Днес екипи от общината продължават огледите, за предприемане на мерки.

Силният дъжд е затруднил движението по улиците, предимно по централните булеварди, където на места е имало 15-20 см. воден стълб.

В общината снощи са подадени сигнали за закъсали автомобили, множество наводнени заведения и приземни етажи на жилищни имоти в кв. „Сини камъни”, „Дружба” и централната градска част. Екипи на пожарната са изпомпвали водата. Сигнали има за отворени капаци на шахти, където са работили служители на ВиК. Един капак, до бл.19 в кв.”Българка”, е бил намерен на около 300 метра от шахтата. Имало е сигнал за авария в трафопост до бл.31 в кв.”Сини камъни”. За кратко е било изключено ел. захранването, но екипи на EVN са отстранили повредата бързо и захранването е възстановено. Има сигнал за пропадане в района на жилищен блок до 12 училище, както и запълнени с пренесени боклуци шахти. По информация на кметовете на села през които преминават реки, нивото на реките е нормално, без критични участъци. Няма опасност от преливане.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност