В Сливен се състоя заседание на Управителния съвет на Асоциацията на общинските гори

15.06.2016

Заседание на Управителния съвет на Асоциацията на общинските гори / АОГ /се състоя във вторник в Сливен, ръководено от кмета на община Сливен Стефан Радев, който е председател на съвета на АОГ.

Членовете на УС утвърдиха програма за провеждане на поредица обучения на експерти от общините, членове на асоциацията, за ролята и мястото на общините в процеса на изработване на областните планове за развитие на горските територии.

Целта на семинарите е ръководителите на общините да се запознаят с особеностите при формирането на регионалните горски политики, като реален израз на засилване значението на местните власти в регулирането на обществените отношения. Всяка община трябва да изработи собствена документация, която да бъде обобщена в областните планове, посочи изпълнителният директор на АОГ Тихомир Томанов.

Членовете на УС решиха да се проведе съвместно заседание с президентския съвет на Федерацията на европейските горски общини /ФЕКОФ/ през октомври в Созопол. Томанов предостави информация за подготовката на форума в нашата страна.

На днешното заседание бе потвърдено членството на община Котел в асоциацията. В Асоциация „Общински гори" членуват 59 общини. Учредена е през 2008 година. Асоциацията е сдружение на общините – собственици на гори в Република България и подпомага за решаване на проблемите в общинските горски фондове.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност