На Свети Дух селата Бяла и Крушаре отбелязаха празника на храмовете си

20.06.2016
---

В Деня на Свети Дух селата Бяла и Крушаре отбелязаха празника на храмовете си с тържествени литургии и курбан за здраве. Гост на тържеството в село Бяла беше кметът на Сливен Стефан Радев.

„Честит празник! Продължавайте все така да почитате традициите си. Когато пазим своята култура и бит имаме много повече увереност за бъдещето и за това, че ни чакат много по-добри дни", каза кметът.

На събитието в Крушаре присъстваха зам.-кметът Румен Иванов, областният управител Татяна Петкова, кметове на населени места, жители и гости на Крушаре. Богослужението беше извършено от отец Йоан.

Храмът „Света Троица“ е построен преди повече от 100 години. След основен ремонт през 2009 година, извършен от двама братя, родени в село Крушаре, се превръща в един от най-красивите храмове в Сливенска духовна околия.

„Всяка година отбелязваме храмовия си празник. Почитаме и паметта на загиналите за свободата на България, родом от Крушаре. Курбанът е за здраве и благополучие на всички жители“, каза кметът на селото Димо Станков.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност