В община Сливен приключи ваксинацията за болестта Заразен нодуларен дерматит

22.06.2016

Приключи ваксинацията за болестта "Заразен нодуларен дерматит" по едрите преживни животни в община Сливен. Това стана ясно на проведеното заседание на общинската епизоотична комисия. Секретарят на комисията инж. Снежана Кънева съобщи, че на територията на общината няма заболели животни.

От 17 юни е доставена ваксина за болестта "Син език" за ваксиниране на едри и дребни преживни животни – говеда и овце над тримесечна възраст. Действията произтичат от издадената заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, информира д-р Веселин Василев, официален ветеринарен лекар за община Сливен от ОДБХ. Информацията ще бъде сведена на вниманието на всички кметове на населени места с разпореждане за съдействие на органите на ОДБХ при изпълнението на заповедта в период от три седмици, считано от датата на раздаване на ваксината.

Важно е да се знае, че ваксината за "Син език" следва да бъде поставена минимум 30 дни след последната ваксинация за "Заразен нодуларен дерматит". Затова органите на ОДБХ ще започнат първоначално с дребните преживни животни – овцете, каза инж. Кънева.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност