Стефан Радев: Надявам се с преструктурирането на разходите да заделим още средства за ремонт на пътната мрежа

24.06.2016
Стефан Радев: Надявам се с преструктурирането на разходите да заделим още средства за ремонт на пътната мрежа

"Надявам се с преструктурирането на разходите да можем да заделим още средства за ремонт на пътната инфраструктура в Сливен", каза на пресконференция кметът на общината Стефан Радев. Той съобщи, че ремонтните дейности в града са приключили, но изрази надежда, че с реализирани икономии до края на есента ще се ремонтират и други пътни участъци.

170 000 лева бяха заделени от Община Сливен за ремонтно-възстановителни работи по булеварди и улици в града. Беше направено предимно машинно и ръчно асфалтово изкърпване на дълбоки и опасни за движението единични дупки и деформации по улици. Ремонтните дейности преминаха през три етапа. Първият предвиждаше ремонт на булеварди и улици от първостепенната улична мрежа на град Сливен, които осигуряват маршрутни схеми по направленията на обществения транспорт. Вторият етап - булеварди и улици от първостепенната улична мрежа с интензивно движение, а третият – вътрешноквартални улици (алеи) и основни улици в кварталите.

Съгласно сключен договор, фирмата-изпълнител - "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД, извърши ремонт до размера на осигурените и разпределените средства от 170 000 лева с включен ДДС.

Заместник-кметът по устройство на територията и строителство в община Сливен Стефан Кондузов бе категоричен, че е спазен предварителният график на улиците, които подлежат на ремонтно-възстановителни работи, но до някои не се е стигнало, заради изчерпване на финансовия ресурс. "За съжаление, след уточняване на улиците и квадратурите за ремонт, на място при започване на ремонтните дейности се установи, че има и други компрометирани участъци, които също бяха ремонтирани. Категорично няма подменени улици, а не е стигнато до тях, тъй като по договор фирмата направи ремонт до размера на осигурените и разпределени средства от 170 000 лева, с включен ДДС", обясни той.

24.06.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност