В Сливен се състоя шествие под наслов „Живот без наркотици”

27.06.2016
...

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави участниците в шествие против наркотиците, с което ученици от четири сливенски училища отбелязаха 26 юни - Световен ден за борба с наркоманиите.

Децата носеха флагове с надписи "Живот без наркотици!". Пред общината с телата си "построиха" думичката "НЕ", в знак на солидарност и подкрепа на борбата срещу явлението. В инициативата се включиха ученици от ПГЕЕ, ПГХТ, ПГТО и Сливенската професионална гимназия по строителство.

„Подкрепям инициативата ви „Живот без дрога”, защото е много важно да чуем точно вашия глас, на младите хора. Подрастващите са най-уязвимата група за зависимост от наркотици. Трябва да знаем, че всяка зависимост е слабост и затова всички трябва да обединим енергията и волята си, за да противодействаме на разпространението и употребата на наркотици. Това ще стане като даваме възможност и насърчаваме младите хора да се развиват в посоката на спорта, на образованието и личностното развитие в различни области. Пожелавам на добър час на всички, които са се посветили на тази кауза - да се борим с разпространението на дрогата”, посочи Стефан Радев.

След дефилирането им в четири лъча, учениците се събраха днес на обед пред сградата на общинската администрация.

Събитието се организира от Общинския съвет по наркотични вещества.

27.06.2016 година


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност