Общината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в Сливен

08.08.2016
Общината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в Сливен

Община Сливен извърши ремонт на покрива на сградата на Дома за стари хора, който повече от две години е създавал проблеми на домуващите. Заради сериозни течове по време на дъжд са се наводнявали стаите на последния етаж. При порой през месец юни миналата година дори се е наложило изключване на електрозахранването на някои от стаите заради опасност от инцидент. В продължение на няколко месеца обитателите са били без електричество.

Извършен е ремонт на покрива, на фасадата, на водосточните улуци, на вентилационните отвори, на електрическата инсталация и вътрешен ремонт.

„Имахме много сериозен проблем с покрива. Благодарение на Община Сливен и намесата на кмета Стефан Радев покривът беше поправен, течовете са отстранени, и луминисцентните лампи на четвъртия етаж са сменени със сензорно осветление. Направи се изолация на всички тераси в сградата, които се бяха напукали и пропускаха влага. Писала съм няколко докладни, но нямаше резултат. Когато информирах кмета Стефан Радев и неговия екип, процедурата се задейства много бързо“, каза Нина Накова - временно изпълняващ длъжността директор на Дома за стари хора.

„Откакто направиха този ремонт нещата се промениха. Бяхме много зле. Нещата се промениха и съм доволна. Когато миналата година се изсипа голям порой, покривът прокапа на много места и навсякъде течеше вода. Доволна съм, че ремонтът се направи бързо и много добре. Стана прекрасно“, каза Милка Банкова – 76 г., която живее в дома от 13 години.

Домът за стари хора вече разполага с косачка за тревата и резачка за храсти. От скоро има назначен градинар, който се грижи за дворното пространство. С дарения от домуващите и техните близки е възстановен декоративен кладенец в двора на Дома. В него в момента са настанени 120 потребители.

08.08.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност