Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.

12.08.2016
Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.

Заместник-кметът на община Сливен по икономическо развитие Стоян Марков участва в дискусия на тема “Чудесата на Поморие – нови възможности за развитие на културно-историческия туризъм в региона“. Форумът се проведе в Поморие в рамките на националната кампания “Чудесата на България 2016“ на вестник „Стандарт“. В него взеха участие още Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на културата Боил Банов, кметът на Поморие Иван Алексиев, кметове от региона, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, археологът проф. Николай Овчаров и др.

В дискусията бяха представени целите и етапите на кампанията „Чудесата на България” за 2016 г. Имаше възможност за обмяна на полезни идеи за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на Чудесата в региона.

Сливен също е част от кампанията и в началото на октомври ще се проведе среща за представяне на сливенското културно-историческо наследство.

12.08.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен