Кметът на Сливен: Мерките в оздравителния план не са за сметка на качеството на услугите в общината

23.08.2016
Кметът на Сливен: Мерките в оздравителния план не са за сметка на качеството на услугите в общината

С реализиране на Плана за финансово оздравяване на общината, разходите ще бъдат намалени, но това няма да бъде за сметка на качеството на предлаганите услуги за гражданите, каза кметът на община Сливен Стефан Радев. Той посочи, че ще се използват и всички възможни финансови инструменти на европейските фондове, така че да не се харчат само парите на сливенските данъкоплатци.

Кметът изрази съжаление, че през минали години са се харчили повече пари, отколкото са приходите в хазната. "Спрямо съпоставими общини, с между 80 и 160 хиляди жители, ние сме шампион по малко събирани приходи и по много харчове по отделни пера", каза Радев. Така например, за отбрана и сигурност община Сливен е заплащала над 1 млн. лв.за година или над 4 млн. за 4 години. Харчовете са основно за охрана на общински обекти. За сравнение - разходите на всичките осем от групата сравнявани общини за 1 година, са равни на годишните разходи на община Сливен – 1 млн.лв. В социалната сфера община Сливен е една от общините с най-големи разходи на един жител от населението. При среден разход от 9 лв. на жител спрямо другите сравнявани общини, в Сливен разходът е 14 лв. на жител. Събраните приходи за 2015 г. са в размер на 500 хил. лв., а разходите са в размер на 1 810 хил.лв.

Кметът Стефан Радев кани гражданите да се включат в публичното обсъждане на Плана за финансово оздравяване на община Сливен, което ще се състои на 25 август от 9 часа в зала "Май". Междувременно всеки може да се запознае с Плана, който е достъпен в сайта на Община Сливен, рубрика "Актуално".

23.08.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен