Стефан Радев: Зала "Сливен" ще бъде завършена

25.08.2016
Зала 'Сливен'

Зала "Сливен" ще бъде завършена, въпреки намаляване на разходите, предвидени в Плана за финансово оздравяване на община Сливен. Това заяви кметът Стефан Радев в отговор на въпрос от журналисти. Източникът на финансиране е облигационната емисия, която Oбщина Сливен реализира.

"В залата се работи и се очаква ремонтните дейности да приключат до Димитровден", посочи Радев.

Към момента е завършен ремонтът на покрива, където е поставена нова топло и хидроизолация, направена е обработка на фасадите, монтирани са съоръжения и въздуховоди на новата климатична инсталация, направени са всички ел. инсталации на обекта, оборудвано е част от ефектното осветление, монтирана е нова сценична механизация и др. Предстои да бъдат направени акустична облицовка в залата, монтаж на противопожарни врати, почистване и полиране на каменни настилки, монтиране на столове, ремонтни работи по съществуващи парапети във фоайето, вертикална планировка и благоустрояване и др.

Ремонтът се изпълнява от КОНСОРЦИУМ "МОБИ"СЛИВЕН - гр.Сливен, състоящ се от фирмите "Монолит" ООД и "Билдинг-ТД" ЕООД.

На свое заседание през март тази година, Общински съвет одобри предложението за емитиране на облигационен заем в размер на 25 млн. лв., като част от програмата за финансово оздравяване на община Сливен. Още тогава беше обявено, че с продажбата на облигационната емисия ще бъдат заделени средства за довършване на ремонта на зала „Сливен”.

25.08.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен