Съвет за намаляване на риска от бедствия ще заработи в община Сливен

26.08.2016
Съвет за намаляване на риска от бедствия ще заработи в община Сливен

Общински съвет за намаляване на риска от бедствия ще заработи в Сливен. Началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи” в община Сливен инж. Снежана Кънева обяви, че вече е факт заповедта на кмета Стефан Радев за създаване и определяне на поименния му състав и така е спазен срокът, определен от Закона за изменение и допълнение на Закона за защита при бедствия.

Съветът се създава с цел подпомагане изпълнението на дейностите по защита здравето и живота на населението и целостта на инфраструктурата. Негови членове са заместник-кметовете на общината, главният архитект, представител на Общинския съвет, ръководители на структурите за спешно реагиране - Пожарна, Полиция, Спешна помощ и БЧК, юридическите лица – ВиК Сливен, ЕВН България АД, Общинска охрана и СОТ и ведомствата – РЗИ, Хидрометеорологична обсерватория Сливен при БАН. Всички тези представителства имат пряко отношение към намаляването риска от бедствия, обясни началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи".

Общинският съвет за намаляване на риска от бедствия разработва и координира дейностите по изпълнението на общинска програма за намаляване на риска от бедствия, преразглежда и актуализира общинския план за защита при бедствия и прави преглед и изготвя годишен доклад до областния съвет за намаляване риска от бедствия за състоянието на защитата при бедствия на територията на общината.

Предстои провеждане на първото заседание на членовете на Съвета, на което ще бъдат приети и правилата за работата му.

26.08.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност