Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта

26.08.2016
---

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 10 до 17 септември. Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните.

Ще бъде изготвен график за свободен достъп до спортните зали в града. В един ден от седмицата ще се проведат и занимания на открито.

Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта за втора поредна година, под егидата и със съдействието на Европейската комисия. Община Сливен се включва за първи път. Днес, на работна среща при заместник-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, започна обсъждането на детайлите по провеждането на проявите.

„Идеята ни е повече хора на различна възраст да се включат в нашите инициативи. В спортните зали ще се провеждат открити тренировки по различни видове спорт и така всеки може да избере кой е най-подходящ за него. Трябва да работим за насърчаване на редовната физическа активност, защото е важна за нашето здраве“, каза Пепа Чиликова.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен