Сливен ще отбележи 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан

29.08.2016
Сливен ще отбележи 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан

Ученици от сливенски училища да вземат участие във факелно шествие по случай 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан беше обсъдено на работна среща в Регионално управление на образованието в Сливен. В нея взеха участие началникът на Регионално управление на образованието /РУО/ - д-р Бисерка Василева, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общината Милена Чолакова, Дора Чанева - старши експерт в дирекцията и Кристиана Станкова - старши експерт по професионалното образование в РУО. Маршрутът на шествието и подробности около него ще бъдат уточнени с директорите на учебните заведения.

На срещата в РУО бяха разисквани и други въпроси при организацията на честванията в памет на загиналите при Каймак - Чалан.

Факелното шествие е част от програмата по отбелязване на 100 години от битката при Каймак - Чалан. Организатори на събитието са Община Сливен, Регионално управление на образованието - Сливен, Военно формирование 22 220 и Регионален исторически музей - Сливен.

100 години от битката при Каймак - Чалан ще бъде чествана в Сливен на 27 септември. В момента тече организацията на събитието. Предвидени са факелно шествие с участието на ученици от сливенски училища, общоградско поклонение пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето", заупокойна панихида и др.

29.08.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност