Оздравителният план на община Сливен няма да се гласува на 31 август

30.08.2016
Стефан Радев

Планът за финансово оздравяване на община Сливен няма да се разглежда на заседанието на Общинския съвет на 31 август. Причината е становище на Министерството на финансите, че е необходимо да бъдат включени още мерки за икономии и увеличаване на приходите. За това информира на пресконференция кметът на Сливен Стефан Радев.

„По закон оздравителният план, с който се иска безлихвен заем, трябва да бъде предварително съгласуван с Министерството на финансите. Ние сме го изпратили за съгласуване, но получихме писмо, в което се казва, че посоката на оздравителния план е много добра, но са необходими още мерки за икономии и за увеличаване на приходите. Имах опасения, че министерството ще е поиска по-драстични мерки, но се надявам да бъдат поносими и изпълними. Опитвали сме се, когато предвиждаме намаляване на разходите, това да не води до по-малко публични услуги за гражданите, а напротив – да търсим повишаване на ефективността. Надявам се с министерството да стигнем до общо разбиране какво е възможно да се направи и кое е постижимо“, каза кметът.

За началото на септември е планирана среща с министъра на финансите, на която ще се обсъдят допълнителните мерки, след което планът ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет.

„Очаквам подкрепа от общинските съветници. Разчитам на тяхната колективна воля и разум и на политическите сили, които те представляват. В крайна сметка този план е голяма отговорност и голям шанс за нашата община“, каза Стефан Радев.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен