Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

С тържествена церемония започна учебната година в Спортно училище "Димитър Рохов" в Сливен

01.09.2016

С тържествена церемония започна новата учебна година в Спортно училище "Димитър Рохов" в Сливен. Гости на проявата бяха областният управител Татяна Петкова, д-р Бисерка Василева - началник на Регионално управление на образованието /РУО/- Сливен, Милена Чолакова - директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Община Сливен, Силвия Никова - главен експерт в дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в общинска администрация, Димитър Назъров - експерт в РУО, Станка Златева - световна и европейска шампионка и два пъти вицеолимпийска шампионка по борба, треньори, родители и др.

Тържеството започна с внасяне на знамето на учебното заведение и издигане на националния флаг под звуците на химна.

Директорът на училището Наташа Иванова отправи приветствие, в което заяви, че се гордее с високите спортни постижения на бивши възпитаници на училището. Тя изброи имената на Севдалин Минчев, Демир Демирев, Момчил Караилиев, Георги Иванов, Радослава Мавродиева, Божидар Андреев и Бетина Темелкова. "Освен минало, тук в училището има и настояще. Тук сред нас са и сегашните ни ученици, постигнали високи спортни резултати - Иван Стефанов, Илина Стоянова, Васил Маринов и още много други", каза Иванова. Тя пожела на учениците успешно обучение, олимпийски върхове и вяра в учителите и треньорите, с които ще бъдат заедно. Наташа Иванова отправи послание към учителите да пазят неуморно богатството на училището - неговите възпитаници. "Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на учениците ни бъде най-ценният дар за труда ни!", пожела Иванова. Тя отправи поздрав и към родителите, на които пожела да бъдат по-близо до децата си, за да ги подготвят заедно с техните учители за предизвикателствата на живота.

От името на Община Сливен и от свое име, приветствие отправи Милена Чолакова, директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността".

"Скъпи ученици, пожелавам Ви да сте живи и здрави, да постигате високи спортни успехи и да славите името на града ни", заяви Чолакова. Тя прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Приветствени слова отправиха още областният управител Татяна Петкова и началникът на РУО - Сливен д-р Бисерка Василева. По-късно отец Иван отслужи водосвет за успешна нова учебна година.

267 ученици ще се обучават през новата учебна година в Спортно училище "Димитър Рохов". Новоприетите ученици са в шести и седми клас. В шести клас те са 25 ученици, а в седми - 20. Професионалната подготовка, която получават всички те, е по специалността "Помощник - треньор". В училището има обучение по шест вида спорт - футбол, борба, лека атлетика, джудо, акробатика и вдигане на тежести.

01.09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност