Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Организационният комитет утвърди Програмата за празника на Сливен - Димитровден

09.09.2016

На заседание на Организационния комитет за подготовката и провеждането на проявите за празника на Сливен - Димитровден, беше утвърдена програмата със събитията. Предстои тя да бъде внесена и одобрена на сесията на Общински съвет - Сливен през септември.

"Препоръчвам от следващата година да се придържаме към това, че празникът на града е на Димитровден и проявите да бъдат в самия ден", заяви кметът Стефан Радев. Според него в момента програмата е твърде наситена със събития, а идеята е от следващата година те да бъдат по-малко, но по-интересни за жителите и гостите на града.

Членовете на Комитета се обединиха около препоръката на кмета Стефан Радев и изразиха мнение събитията за следващия Димитровден да бъдат на високо професионално ниво и да бъдат интересни за обществеността.

Съгласно утвърдената програма от Организационния комитет днес, проявите за празника на Сливен ще започнат на 15 октомври с фолклорен фестивал - надиграване "Приятели чрез танца".

В културния календар са включени провеждането на открит национален турнир по спортни танци "Купа Сливен 2016", представяне на книги, младежка среща-дебати, надпревара за малки родолюбци, представяне на библиографски указател, поетичен рецитал, международен турнир по борба за кадети "Стоте войводи", Втори средновековен панаир "Помни славата", представление на Държавен куклен театър - Сливен, фестивал "Младостта на Сливен днес - бъдеще за Европа утре", XVIII Национална текстилна конференция "Традиции и иновации в текстила и облеклото" и др.

По традиция, на 25 октомври, ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет - Сливен, както и връчване наградите на Община Сливен за 2016 година. Ще има и концерт на гостуващ изпълнител.

На 26 октомври, Димитровден, празникът на града ще започне с празнична Света литургия. Ще се състои и ритуал по вписване името на носителя на наградата "Добри Чинтулов" в паметна лауреатна книга. По-късно на площад "Хаджи Димитър" ще се проведе тържествена церемония, а след нея - празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен.

Проявите за празника на града ще приключат на 29 октомври.

Председател на Организационния комитет е кметът Стефан Радев, а членове заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов и Стефан Кондузов, Валя Радева - секретар на община Сливен, началникът на Регионално управление на образованието - Сливен д-р Бисерка Михалева, общинският съветник и председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева и директори на културните институции в града.

09.09.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност