Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Общинската комисия по безопасност на движението прие проекта за „Синя зона“ на Сливен

09.09.2016

Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата разгледа и прие проекта за въвеждане на „Синя зона“ в град Сливен. На свое заседание днес членовете на комисията взеха решение проектът да бъде внесен за гласуване в Общинския съвет, като паралелно се разгледат и съгласуват изготвените планове за организация на движението.

Комисията взе решение още за временна забрана на движението по пътя Гавраилово-Сливен заради влошеното му състояние и възникнала опасност за безопасността на движението. Пътят не е поддържан системно, има нарушение на настилката и обрасла растителност, която възпрепятства видимостта. На места има опасност от пропадания, сочи заключение на експертно обследване и оценка.

На заседанието бяха разгледани молби за обезопасяване на пътни и пешеходни отсечки и предложения за поставяне на технически неравности или видеонаблюдение.

Председател на Комисията по транспорт е зам.-кметът Румен Иванов. В нея участват експерти от общината и представители на КАТ, РУ на МВР, ДАИ, „Пътнически превози“, „Общинска охрана и СОТ“ и директор устройство територия , общо 18 члена.

09.09.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност