Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Кметът Стефан Радев участва в съвещание на директорите на училища от област Сливен

13.09.2016

Кметът на община Сливен Стефан Радев взе участие в съвещание с директори на училища и центрове за личностно развитие от областта, което се проведе в Регионалното управление на образованието в града. На него бяха обсъдени въпроси относно провеждането на държавната образователна политика през учебната 2016/2017 година, както и приоритетните дейности по прилагането на Закона за предучилищното и училищно образование и държавните образователни стандарти.

Кметът Стефан Радев приветства присъстващите и изрази мнение, че новият Закон за предучилищното и училищно образование ще положи стабилна основа и ще даде перспектива за повишаване качеството на българското образование и подготовката на учениците. "Много е важно преходът към прилагането на изискванията на новия закон да протече гладко. Убеден съм, че с Вашия опит и професионализъм това ще се случи, защото става въпрос за образованието на децата и безпроблемното протичане на учебния процес", каза Радев и пожела на директорите на училища и центрове за личностно развитие успешна нова учебна година.

От своя страна областният управител Татяна Петкова заяви, че за директорите и експертите на Регионалното управление на образованието в Сливен предстоят много труд и усилия. "Вие сте хората, които ще реализирате новия Закон, новите държавните образователни изисквания и новите Наредби. Това е предизвикателство, което е и огромна отговорност", каза Петкова.

"След като си припомним какво направихме през миналата година и начертаем предстоящата ни работа, аз мисля, че спокойно може да си тръгнем от тук и да поведем нашите колективи във вярната посока", заяви началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева. Тя смята, че с подкрепата на всички ще се помогне на учениците да преодолеят вълненията и притесненията в учебния процес.

На 14 септември в РУО-Сливен ще се проведе съвещание и с директорите на детски градини в областта.

13.09.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност