Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Атлети от Сливен ще носят факела на мира, всеки гражданин може да се включи в маратона

14.09.2016

Атлети от Спортен клуб по ориентиране "Сини камъни" - Сливен ще посрещнат отбора от бегачи, пренасящ факела на мира, и ще тичат с него, обяви Силвия Никова, гл. експерт по спорта в Община Сливен. В маратона могат да се включат всички желаещи граждани. Международният отбор, който ще донесе огъня в България, се състои от 12 души. Те бягат ротационно по двойки, придружени от автомобили.

"Всеки, който желае да участва в пробега и да носи факела на мира, нека заповяда на входа на Сливен на 18 септември около 15 часа. Желаещите може да се включат, докато бегачите преминават по маршрута - булевард "Бургаско шосе" от входа на Сливен - бул. "Стефан Стамболов" - светофарите до хипермакет "Кауфланд" - бул. "Георги Данчев" - Градската градина. По този начин те ще спомогнат за развитието на хармонията между хората от целия свят", коментира Никова.

Тя смята, че колкото повече Пробегът за мир пътува от една нация към друга, чувството и осъзнаването на единството на световното семейство непрестанно расте. Инициативата не преследва никаква комерсиална цел и не подкрепя определена политическа кауза.

"Мирът започва от мен " е мотото на участниците в пробега.

Международният лекоатлетически световен пробег за мир ще премине през Сливен на 18 септември - неделя, около 15.00 часа. По този повод ще се състои официална церемония в Градската градина.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност