Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Откриха учебната година в училището към Сливенския женски затвор

15.09.2016

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева и кметът на Сливен Стефан Радев присъстваха на откриването на учебната година в СУ„Аргира Жекова” към Сливенския женски затвор.

В обръщението си към присъстващите министър Захариева подчерта, че образованието е свобода и избор, от който възпитаничките на училището трябва да се възползват. Кметът посочи, че времето в училището ги доближава до свободата и добиват умения и професия, която ще им бъде полезна в живота.

На тържеството присъстваха още представители на Главната дирекция „Изпълнения на наказанията“, на Министерството на образованието, областният управител Татяна Петкова, окръжният прокурор Пламен Стефанов, Бисерка Василева – началник на РУО в Сливен и др. В училището в момента се обучават 64 ученички, разпределени от 1 – 12 клас. Обучението е по желание, но учениците имат възможност да намалят срока на наказанието си, тъй като 16 учебни часа се зачитат за един работен ден. В училището има две степени на професионално обучение. Завършилите 8 – клас добиват професията „шивачка“, а завършилите средно образование получават диплома за оператори в шивашкото производство.

На тържеството беше отслужен водосвет. По традиция, в двора на училището беше засадено дръвче, а в небето бяха пуснати два бели гълъба.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност