Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Община Сливен организира фестивала на Стоте войводи на 24 и 25 септември

16.09.2016

Фестивалът на Стоте войводи за втора поредна година ще събере сливналии на едно място. Тази година събитието се организира от Община Сливен и ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина.

На централната алея в парка ще бъдат разположени 30 шатри, част от кампанията „Подкрепяме българското!“ на Министерство на земеделието и храните. В експо зоната ще се предлага продукция на местни производители – храни и напитки, произведени в сливенски регион. Посетителите на Фестивала ще имат възможността да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.

През двата дни на събитието в Градската градина ще се проведат концерти на известни изпълнители и сливенски самодейни състави. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест“.

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии ще се погрижат Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи.

През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и Rewind, както и роклегендите БТР.

Целта на Фестивала на стоте войводи е възстановяване на традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстриране на постиженията на местните производители в днешно време.

16.09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност