Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Кметът Стефан Радев посрещна Факела на мира в Сливен

18.09.2016

Кметът Стефан Радев посрещна факела на мира, който е преминал за 17 поредни години през целия свят. Участниците в Световния лекоатлетически пробег на мира бяха посрещнати с официална церемония днес следобед в градската градина в Сливен. В посрещането се включиха кметът и неговите заместници Пепа Чиликова и Стоян Марков, лекоатлети от града и граждани.

„Тук сме да заявим подкрепата на всички граждани на Сливен за тази благородна кауза, с която сте се заели, в подкрепа на мира, разбирателството и обединението между хората, посочи кметът Радев. Той поздрави участниците в пробега за упоритостта с която преследват и се борят за тази кауза и пожела успех на мисията им.

Кратка програма изнесоха мажоретен състав, деца от музикалната школа за поп и рок музика на Елена Пеева и детският танцов ансамбъл "Браво" на Станка Иванова и Иван Добрев. Всички имаха възможност да подържат за кратко факела в съпричастност за световен мир.

Международният лекоатлетически световен пробег е символ на всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. В момента е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.

Международен отбор от бегачи пренася през повече от 70 страни горящ факел - символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. В Сливен факелът на мира, обикалящ цялото земно кълбо, премина през булевардите "Бургаско шосе", "Стефан Стамболов" и "Георги Данчев".

18. 09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност