Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Кметът на Сливен поздрави студентите – медицински сестри и акушерки в Сливен

19.09.2016

С тържествена церемония днес беше открита академичната 2016-2017 година на Филиал в Сливен на Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов” – Варна, в двора на обновената сграда на висшето училище на ул. „Ген. Столетов” 30.

Филиалът на Медицински университет - Варна в Сливен е разкрит преди 4 години и обучава редовни студенти по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", които придобиват степен „бакалавър". В момента тук се обучават общо 120 студенти, като тази година излизат първите стажанти.

„Трупайте и надграждайте своите знания, защото с професията, която сте си избрали, поемате голяма отговорност! Във Вашите ръце ще бъде най-ценното - здравето и живота ни”, посочва кметът на община Сливен Стефан Радев в поздравителен адрес до студентите и техните преподаватели.

Гости на церемонията бяха заместник-кметовете Пепа Чиликова, асистент и предишен ръководител на висшето учебно заведение в Сливен и Румен Иванов, Мария Белова - народен представител, Димитър Митев – председател на Общинския съвет, Татяна Петкова - областен управител на Сливен, д-р Бисерка Михалева, началник на РУО, ръководители на лечебни заведения в града, лекари, студенти и граждани.

Директорът на филиала в Сливен д-р Иван Димитров, доц. по неврология в МУ във Варна и академичният състав на колежа днес официално посрещнаха 40 първокурснички, по 20 във всяка от специалностите и им пожелаха здраве и успешна учебна година. Те от своя страна положиха клетва, с която поемат ангажимент в своята работа да се грижат за всеки пациент.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност