Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Стефан Радев: Общинският съвет за наркотични вещества има подкрепата на Община Сливен

19.09.2016

Взаимодействието на Община Сливен и Общинския съвет за наркотични вещества в града беше обсъдено на работна среща на кмета Стефан Радев със секретаря на Националния съвет за наркотични вещества Светлана Йорданова. На нея присъстваха още зам.-кметът Пепа Чиликова и секретарят на Общинския съвет за наркотични вещества в Сливен Таня Павлова.

"Община Сливен е от малкото общини, които успяха да запазят качествени специалисти в областта на превенцията и ние се гордеем с тях. Това са специалисти, които работят повече от 10 години и имат богат опит. Оценяваме и Вашата подкрепа в мандата Ви, и всичко, което се стараете да направите", заяви Светлана Йорданова. Тя обяви, че сливенските специалисти имат пълната подкрепа на Националния съвет за наркотични вещества и поиска съдействието от кмета да бъде съпричастен с инициативите на Общинския съвет за наркотични вещества. "Смятаме, че като градоначалник, Вие сте човекът, който може да акцентира вниманието на медиите и на гражданите върху проблематиката и за нас е от изключително значение, когато Общинският съвет предприеме някакви действия или стратегия, Вие да заставате до тях и да покажете, че общината е съпричастна с всичко, което се случва", каза Йорданова.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази подкрепата си към Общинския съвет за наркотични вещества и заяви, че всичко, което зависи от Община Сливен за по-доброто му функциониране, ще бъде направено.

На работната среща секретарят на Националния съвет за наркотични вещества направи предложение да бъде организиран форум в града с представители на компетентните институции, с който да се насочи вниманието върху спазването на законовите разпоредби, свързани с обществения ред, забраната да се продава алкохол на непълнолетни, тютюнопушене, разпространение на наркотици и др.

"Надявам се на това заседание да се намери решение на този проблем на местно ниво и нещата да бъдат насочени в правилната посока. Разчитам на съдействието Ви", каза Светлана Йорданова. Тя постави въпроса, свързан със сградния фонд на Общинския съвет за наркотични вещества в Сливен. По думите й, залите, където се провеждат дискусии, имат нужда от освежаване и поиска съдействието на Общината.

Светлана Йорданова и Таня Павлова изразиха задоволство от взаимодействието на Общината и Общинския съвет за наркотични вещества до момента.

19.09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност