Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Общината поиска от държавата по 10 щатни бройки за АНПТ-Сливен и Симфоничния оркестър

20.09.2016

Община Сливен изпрати писмо до Министерството на културата, с което настоява да бъдат отпуснати по десет щатни бройки за Ансамбъла за народни песни и танци и Симфоничния оркестър. Това съобщи на пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Тя информира, че е проведена среща с ръководствата и част от служителите на двата културни института. "Разговаряхме за това какво може да бъде направено, за да ги запазим. Изслушахме техните предложения, идеи за бъдещи проекти и инициативи, както и да бъдат предприети стъпки за намаляване на разходите им. Това, което ние поехме като ангажимент, е да изготвим и изпратим писмо до Министерството на културата с искане да бъдат отпуснати по 10 щатни бройки", обясни Чиликова.

Кметът Стефан Радев коментира, че още преди няколко месеца са водени разговори с Министерството на културата. Тогава становището е било, че ведомството не може да отпусне бройки на държавно финансиране за тези институти. Предстои среща с ресорен заместник-министър на културата и кметът изрази надежда да има промяна в становището, тъй като искането на Община Сливен не е прецедент и на места има отпуснати такива бройки, въпреки че не е масова практика.

Той заяви, че ако има финансиране от държавата, то ще облекчи общината и ще помогне да бъдат запазени формациите. Той смята, че трябва да има намаление на съставите, независимо от къде идва финансирането.

20.09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност