Ути Бъчваров излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи в Сливен

21.09.2016
Ути Бъчваров излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи в Сливен

30 фирми от Сливен и региона ще представят собственото си производство в рамките на изложението „Подкрепяме българското!“ по време на Фестивала на Стоте войводи. Събитието ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина в Сливен.

Производителите ще покажат, че има знак за равенство между „българско“ и „качествено“. На шатри в Градската градина ще бъдат изложени тестени и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, вино и спиртни напитки, гъби, плодове и зеленчуци. Още от сутринта жителите и гостите на Сливен ще имат възможността да опитат продукцията и да се запознаят лице в лице с хората зад нея. Един от производителите е обещал и специална изненада за посетителите и в двата дни.

В събота от 13 часа кметът Стефан Радев и министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открият официално изложението, което е част от програмата на Фестивала на Стоте войводи.

Сред акцентите в програмата е специалното кулинарно шоу на Ути Бъчваров, с което той ще се опита да постави още един от Българските рекорди. В избрани градове, в рамките на инициативата „Подкрепяме българското!“ популярният готвач приготвя хиляди порции от традиционни ястия, с което подкрепя родните производители. Ути излиза от Къщата на VIP Brother специално за събитието и веднага след края му ще бъде върнат в шоуто.

Фестивалът на Стоте войводи се организира от Община Сливен и е наследник на традициите на Сливенския панаир от 1756 г. През двата дни на събитието в Градската градина ще се проведат и концерти на Рафи, БТР, Славка Калчева, Андреас, Люси и Никос Кетикидис, както и на сливенски самодейни състави.

21.09.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност
Хаджията - Гид на Сливен