Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

18 творчески колектива от община Сливен участват във фестивала „100-те войводи”

22.09.2016

Самодейните състави при читалищата в Камен, Крушаре, Тополчане, Желю войвода и Гергевец, младежкият танцов ансамбъл „Браво”, с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев, фолклорните клубове „Сливенци” и „Престиж”, съответно с ръководители Красимира Николова и Пепа Христова, ще вземат участие в концертната програма през първия ден на фестивала на Стоте войводи, който ще се състои на 24 и 25 септември в градската градина в Сливен.

Фестивалът на Стоте войводи се провежда за втора поредна година. Второто издание на събитието се организира от община Сливен и ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест“.

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии ще се погрижат Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи.

В концерта на 25 септември ще участват самодейните състави на читалищата в Ковачите, Бяла и Гавраилово, певческият състав на Тракийското дружество „Лазар Маджаров” в Сливен, пенсионерският клуб и читалищните състави в кв. „Даме Груев”, танцов състав „Детелини” и клуб „Маги данс”, кукленият театър.

През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и Rewind, Берковската духова музика, както и роклегендите БТР.

На централната алея в парка ще бъдат разположени 30 шатри, част от кампанията „Подкрепяме българското!“ на Министерство на земеделието и храните. В експо зоната ще се предлага продукция на местни производители – храни и напитки, произведени в сливенски регион. Посетителите на Фестивала ще имат възможността да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.

Целта на Фестивала на стоте войводи е възстановяване на традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстриране на постиженията на местните производители в днешно време.

22.09.2016 г


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност