Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

С богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село Бинкос

23.09.2016

С песни и хора беше отбелязан празникът на село Бинкос.

"Съборът е възстановен след дълго прекъсване и се надявам, че ще продължим празнуването му. Радвам се, че виждам толкова много хора, което ми вдъхва вяра в бъдещето на селото", заяви при откриването на празника кметът на Бинкос Минко Банков.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от зам.-кмета Румен Иванов.

"Приемете моите най-добри пожелания за здраве, благополучие и много щастие. Поздравявам Ви за стремежа да запазите историята и традициите на Бинкос, повелите на Вашите предци и тяхната воля да бъдете днес заедно. Продължавайте да утвърждавате християнските ценности за доброта и грижа към ближния", пише в поздравителния адрес.

Своя фолклорен поздрав отправиха танцов състав "Тракийска китка" при Народно читалище "Слънце 1928" - село Гавраилово и Народно читалище "Светлина 1926" - село Селиминово с ръководител Иван Иванов, младата изпълнителка Ивелина Димитрова и певицата Евгения Калайджиева с формация "Хаджии".

Голямо общоселско хоро беше кулминацията на празника.

Десетки жители и гости на селото приветстваха идеята да бъде възстановен събора на Бинкос и присъстваха на проявата след дългогодишно прекъсване. Празникът беше уважен още от секретаря на община Сливен Валя Радева, общински съветници и кметове на населени места.

23.09.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност