Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Община Сливен получи награда „Златен ключ“ за 2016 г. от Програма Достъп до Информация

28.09.2016

Община Сливен получи голямата награда „Златен ключ“ и грамота в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“. Това стана по време на 14-та церемония, организирана от Програма Достъп до Информация по повод 28 септември – Международен ден на правото да знам, който се отбелязва в повече от 50 страни по света. Церемонията беше открита от Гергана Жулева – изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация за България. Тя връчи отличието на Община Сливен на зам.-кмета Румен Иванов.

„От името на кмета на община Сливен Стефан Радев благодаря за наградата, която е много висока оценка и голямо признание за работата на всички служители на администрацията. Уверявам ви, че сред основните приоритети на ръководството е прозрачността и добрата организация за предоставянето на информация на гражданите“, каза Иванов. Той благодари на Програма Достъп до Информация и на всички служители на общината за всеотдайния труд.

Церемонията се състоя в Литературен клуб „Перото“ на НДК – София.

Целта на връчването на наградите е да се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, да се насърчават институциите да изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и да се посочат институциите, които нарушават правото на достъп до информация.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност