Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Стефан Радев: Проектът за кръгово кръстовище на Розова градина е най-доброто решение

03.11.2016

Идейният проект за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ беше представен днес пред журналисти от кмета на Сливен Стефан Радев, зам.-кмета по строителството Стефан Кондузов и проектанта Стойко Димитров. Предстои приемането на проекта от експертен съвет, след което ще започне процедура по избор на изпълнител.

„Проектът за кръгово кръстовище на Розова градина е най-доброто решение за разтоварване на най-невралгичния пътен участък в Сливен. Надявам се да успеем да го реализираме в срок и да решим сериозен, дългогодишен проблем на града. При най-добри обстоятелства, ако всичко тече нормално, се надявам на пролет да започнем работа и до края на следващата година да завършим изграждането на кръстовището. Стартираме така, както трябва да стартира един проект – с осигурено финансиране и ясна визия какво искаме да постигнем. Искам да подчертая, че кръговото ще е поне пет пъти по-голямо от това до „Тернопол", което бе изградено от предишното общинско ръководство и струваше 1,2 милиона, част от които разплатихме ние“, каза кметът.

Проектът за „Розова градина“ предвижда изграждане на нов мост, ремонт на стария, изместване на комуникации, най-сериозните от които са топлопровод, който минава успоредно на реката и подмяна на водопровод под нея. Ще бъдат изградени и велоалеи. Улицата от болницата - към „Розова градина“, ще стане двупосочна и ще има достъп до близкия паркинг. В средата на кръстовището ще се обособи зелена площ.

На своето заседание вчера Министерски съвет отпусна на Сливен 3 милиона лева за кръстовището и 1 милион за улична и пътна инфраструктура за населените места в общината.

Кметът благодари на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства и заяви, че за първи път, година след местните избори, Сливен получава такава крупна сума за инвестиции.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.