Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Община Сливен реши многогодишен проблем в детската градина в село Стара река

09.11.2016

Община Сливен реши многогодишен проблем в детска градина „Иглика” в село Стара река, свързан с течове от покрива. Това заяви директорът на детското заведение Атанаска Драганова. Тя изрази удовлетворение, че въпреки тежкото финансово положение на общината, е намерен начин проблемът да бъде решен.

"Проблемът с покрива е многогодишен. Писала съм многократно докладни от 2013 г., когато станах директор, но резултат нямаше. Удовлетворена съм, че ремонтът се случва и съм благодарна за съдействието на новото ръководство на общината, защото знаем какво е финансовото състояние на цялата държава", каза Драганова.

Ремонтът на покрива на детска градина „Иглика” все още не е приключил. В момента се поставят керемидите, а преди това е сменена частично дървената конструкция, поставена е паропропусклива подпокривна мембрана и са наковани летви.

Дейностите се изпълняват от фирма „Брико 80” ЕООД и са със срок от 30 календарни дни.

"Радвам се, че успяхме да започнем ремонт на покрива, защото разрушенията бяха сериозни. Важно беше да вземем решение за извършване на тези дейности, тъй като състоянието на козирката създаваше сериозна опасност за живота и здравето на децата", каза кметът Стефан Радев.

Детска градина „Иглика” се помещава на първия етаж на триетажна сграда след решение на Общински съвет – Сливен. Посещават я деца от четири села – Стара река, Средорек, Божевци и Изгрев.

09.11.2016 г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.