Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Община Сливен предприе мерки за пропаднали участъци по булевард „Панайот Хитов“

10.11.2016

„Община Сливен още преди две седмици предприе своевременни мерки по обезопасяване на пропадане на участък от пътя по булевард „Панайот Хитов“, съобщи зам.-кметът по строителството Стефан Кондузов. За друго пропадане е уведомено ВиК. Единият участък се намира до паметника на Панайот Хитов, в дясното платно по посока Карандила, на около метър разстояние от тротоара. Най-вероятната причина за дупката е изнасяне на земни маси под асфалта заради наличието на стари септични ями. От тогава ежедневно се извършва засипване с пръст. По мнение на специалистите засипването ще продължи до момента, в който пропадането приключи и се запълни пространството под леглото на пътя. Едва тогава ще се извърши асфалтиране. На обекта са поставени обозначителни знаци. Извършва се постоянен съвместен контрол с районното управление на полицията.

„Това пропадане не е единичен случай за Сливен, тъй като се дължи на наличието на стари септични ями и кладенци из цялата територия града, особено в старите квартали“, каза инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“. В кварталите „Клуцохор“ и „Комлука“ случаите са чести.

„През последните два месеца се регистрират средно по четири пропадания месечно. Общинска администрация е наясно, че е необходимо да бъде направена хидрогеоложка картина, но изследванията са много скъпи и реагираме според указанията на специалистите“, каза Кънева.

По същия булевард, около магазин „Мерканто“, също е регистрирано пропадане, получено вследствие на извършване на аварийни ремонти по водопреносната мрежа. Сигнал е подаден на дежурния във Вик. Ще бъдат предприети мерки по възстановяване. Общинска администрация призовава гражданите към разбиране и търпение.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.