Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Площадка за скейтборд ще бъде изградена в Сливен

11.11.2016

Площадка за скейтборд ще бъде изградена в центъра на Сливен. Строителните дейности по терена, който се намира южно от централния кооперативен пазар в града, ще бъдат направени от Общината, а оборудването – от сдружение „Скейт клуб” – Сливен.

В момента фирмата-изпълнител подготвя необходимата документация за започване на строителните работи и след това ще започне изграждането.

Теренът е на площ от 703 кв.м. и около него ще бъде направена ограда.

Председателят на сдружение „Скейт клуб” – Сливен Мартин Дечев заяви, че изграждането на площадката е възможност хората, които искат да се занимават със скейтборд, да се развиват. Той сподели, че сливенският клуб организира големи състезания, но в Бургас, заради липса на площадка в града ни.

„Обещавано ни е много пъти в предишни години, че ще започне изграждане на скейтборд площадка, но това така и не се случи. Дори се беше появила информация от Общината, че строителството започва. Надявам се, че този път няма да бъдем подведени”, коментира Дечев и изрази надежда, че при полагане на настилката ще бъдат спазени всички изисквания, за да не се получи разрушаване, както е имало случаи в други градове.

Мартин Дечев е убеден, че изграждането на площадката за скейтборд ще бъде голям плюс за общината. „Придобивката ще ни позволи да организираме големи състезания и да идват в града ни много млади хора от страната и чужбина”, посочи Дечев.

11.11.2016 г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.