Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен

11.11.2016

Благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен ще с състои на 23 ноември от 18 часа в спортната зала „Васил Левски”. Това съобщи на работната среща на Инициативния комитет за набиране на средства за възстановяване на военния паметник заместник-кметът Пепа Чиликова, председател на ИК.

В благотворителния концерт ще вземат участие художествени състави и спортни клубове от община Сливен. Своя програма ще поднесат деца от детските градини. Водещи на събитието ще са ученици от театралния състав на Гимназията с преподаване на западни езици.

Цената на билета е 3 лева. Те ще се разпространяват предварително от членовете на ИК и на каса в залата в деня на концерта. Община Сливен осигурява безплатно ползването на залата, както и изготвяне на сценарий, организация и озвучаване на проявата.

Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен досега са събрани над 3000 лева. Част от тях са постъпили в дарителската сметка, в кутията за дарения, 930 лв. са събрани от разпродажбата на картини и фотоси по време на благотворителна изложба, организирана от общината, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” и Обществен дарителски фонд – Сливен на 25 октомври 2016 г. в ДТ „Стефан Киров”; 1350 лв. са дарени от Иван Начев – носител на наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за тази година.

Изработен е видеоклип, който е предоставен на училищата, за да бъде показан пред ученици и излъчен в местните медии. Предвижда се седмица на отворени врати, когато гражданите могат да видят паметника.

В кампанията са предвидени организиране на концерти, театрални представления, изложби и други дарителски акции.

На централния вход на сградата на общинската администрация е поставена дарителска кутия, в която всеки желаещ може да се включи в инициативата „Първите хиляда". Тя е насочена към частни лица, даряващи 10 и повече от 10 лева. Имената на дарителите ще бъдат изписани на нарочен пергамент, който ще бъде поставен в капсула в основата на паметника.

Акцията „Новите 100 войводи" има за цел да привлече представители на бизнеса, а в „Родолюбци" ще се включат ученици.

Всички участници в кампанията ще получат грамота, а имената на дарители със сума над 1000 лева ще бъдат изписани на плоча, която ще бъде вградена в прилежащата на паметника паркова среда.

Вече има създадена страница в социалната мрежа Фейсбук - „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк в Сливен". Там се публикува актуална информация за дарителската кампания и снимки.

Председател на Инициативния комитет е Пепа Чиликова. В него членуват журналисти, представители на военни и патриотични организации, историци, експерти от Община Сливен и други.

Дарителската сметка за набиране на средства е:

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД - клон Сливен

11.11.2016 г.


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.