Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

По проект на Община Сливен ще се модернизира автобусният парк в града

15.11.2016

С 27 нови автобуса ще бъде обновен автобусният парк на общинската фирма „Пътнически превози”. Това ще стане по проект „Интегриран градски транспорт на град Сливен“, обяви кметът на Сливен Стефан Радев на пресконференция, на която беше направен отчет на едногодишното му управление.

„Проектът, който заварихме за интегриран градски транспорт, предвиждаше 22 автобуса. Малките бяха до 30 места. След като преработихме проекта, за същата сума, предвиждаме да закупим 27 автобуса, като малките от тях са до 40 места. Параметрите на автобусите също са по-добри”, коментира Радев.

В проекта е заложено автобусите да бъдат с дизелови двигатели, емисионен клас ЕВРО 6. С реализацията му ще бъдат внедрени интегрирани информационни системи за продажба на билети и таксуване на гражданите, както и такава, която ще показва в реално време движението на автобусите от градския транспорт. Включено е още изграждане на осем нови и обновяване на над 140 спирки с мерки за достъпност и указателни табели, 40 нови спиркови навеси, шест електронни информационни табла с информация за трафика в реално време на възлови спирки, обновяване и оборудване на ремонтната база на превозвача и изграждане на нова автомивка, както и изграждане на вело-мрежа в град Сливен чрез ремонтиране на съществуващи и изграждане на 5 км. нови велоалеи и велостоянки.

Кметът смята, че този проект ще даде възможност да се даде тласък и на велосипедния транспорт.

Сумата на проекта, който е част от Инвестиционната програма на Община Сливен, е за около 15 млн. лева. Апликационната му форма вече е подадена и се очаква доклад с оценка на проектното предложение.

15.11.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.