Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

В Сливен обсъдиха готовността на кметове на населени места при зимна обстановка

17.11.2016

Работна среща с кметове на населени места относно подготовката за зимния сезон се проведе в сградата на Община Сливен. На нея присъстваха заместник-кметът инж. Стефан Кондузов и инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи” в общинска администрация и секретар на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия.

Целта на срещата беше да се координират действията при зимна обстановка за осигуряване на нормален режим на живот и работа в населените места и ефективна защита срещу бедствия.

Кметовете на населени места бяха запознати със заповедта на кмета Стефан Радев, която регламентира действията през зимния сезон. Беше проведена дискусия относно възникването на евентуални проблеми с водоснабдяване, електроснабдяване и доставка на хранителни стоки. По този повод заместник-кметът инж. Стефан Кондузов призова кметовете за бърз обмен на информация при възникване на кризисна ситуация и изрази готовност Общината да съдейства при решаване на проблемите.

„За всяко нещо имаме решение и подход. Няма да оставим проблем, който Вие сами да решавате на място”, каза от своя страна инж. Снежана Кънева. Тя коментира, че Община Сливен има задължение да осигури отоплението за детските градини, училищата и социалните заведения и информира, че всички заведения са отоплени. За четири от тях не беше приключила процедурата за избор на доставчик на гориво, но тя вече е факт и предстои сключването на договор.

На кметовете беше препоръчано да организират почистване на подходите към гробищните паркове, обществени сгради и пътища в населените места. Инж. Стефан Кондузов информира, че предстои среща с фирмите, които ще поддържат пътната инфраструктура през зимата. На нея ще бъде регламентирана работата им относно почистването на пътната мрежа, така че да няма дублиране за сметка на това пътищата към някои населени места да не бъдат почиствани своевременно.

Кметовете поставиха въпроси относно проблеми с маркировката по главни и второстепенни пътища и изразиха мнение, че при лоши метеорологични условия пътната сигнализация е необходима. Инж. Кондузов ги увери, че дейностите в тази насока са планирани и предстои тяхното изпълнение.

17.11.2016 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.