Достъпност

Централа

044/611 100

Предложения и сигнали

044/611 165

Над 120 талантливи деца ще участват в концерт под наслов „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

22.11.2016

Над 120 талантливи деца от Сливен ще участват в благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен на 23 ноември от 18 часа в спортната зала „Васил Левски”. Средствата от продадените билети ще допринесат за възстановяването на разрушения паметник. До сега повече от 8000 лева са събрани от поредица инициативи на община Сливен и дарители. Това съобщи заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова.

Участници в концерта са талантливите деца на Сливен. Децата от Детска градина „Детски рай”, с художествен ръководител Радка Янева ще представят танца „Старият бряст”. Детска градина „Папазян”, с художествен ръководител Йорданка Желязкова, ще изпълни танц „Вдъхновение”. Възпитаниците на школата по народно пеене ”Славейче”, с ръководител Петя Григорова, ще пеят песните: „Я изляз, Донке ле на хорото” и „Слънце грее”. В концерта ще участва мажоретен състав при ОУ „Елисавета Багряна, с ръководител Даниела Павлова, талантливите деца от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева.

В благотворителния концерт за спасяване на Паметника на Шести артилерийски полк ще се включат армейски клуб „Борба”, с треньор Борислав Добрев, клубовете по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова и „Туида”, с ръководител Йовита Пенчева, спортен клуб по художествена гимнастика, с треньор Кремена Искренова.

Популярни песни ще изпълни Иван Едрев от клуба за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб, с музикален педагог Елена Пеева.

Концертът ще завърши с „Фолклорна китка” на детския фолклорен ансамбъл „Българче”, при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители: Станка Иванова и Иван Добрев

22.11.2016г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.