Кметът Стефан Радев: Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност на община Сливен

06.01.2017
...

Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в зала „Май“.

Кметът е категоричен, че предложеният бюджет е изпълним и възможен. В него се предвижда оптимизация на разходите и реално предвиждане на приходите.

„Дълги години бюджетите на община Сливен са правени с раздуване на очакваните приходи така, че да могат да се правят повече разходи. Сега предлагаме реален бюджет – тоест това, което очакваме в действителност да съберем като приход“, каза кметът.

Конкретните параметри на бюджета за 2017 година представи заместник-кметът по финансите Румен Иванов. Той заяви, че въпреки намалението на разходите по Капиталовата програма, кметът работи в посока за осигуряване на целеви средства за реализацията на големи инфраструктурни проекти в общината.

„Вече имаме осигурени средства за кръговото кръстовище на Розова градина, за „пробива“ на ул. „Раковски“, един милион лева за селата – това са общо около 6 милиона, които ще помогнат за подобряване живота на сливенските граждани“, каза Иванов.

Проектът за бюджет отразява намеренията на общината за провеждане на комплексна финансова политика в сферата на икономиката и социалните дейности през 2017 година.

С неговото изпълнение се очаква реализация на поставените цели за осигуряване на средства за изпълнението на договори по оперативните програми, развитие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура и др.

Планираните приходи общо за 2017 г. са в размер на 88 713 016 лв. Приходите за държавни дейности са в размер на 42 950 858 лв. , а за местни дейности – 45 762 158 лв.

Подробности за параметрите на проекта за бюджет на 2017 година може да намерите в рубриката „Актуално”, Бюджет и финанси – 2017 година:

http://www.sliven.bg/index.csp?f=BiudjetSliven2017

06.01.2017 г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност