Богоявленски водосвет на бойното знаме в гарнизон Сливен, кметът поздрави войните

06.01.2017
...

На Йордановден на площад „Хаджи Димитър” в Сливен отец Йоан от Сливенската митрополия отслужи традиционното богоявленско освещаване на знамената на в.ф. 22220, с командир полковник Любомир Вачев, и на в.ф. 46700, с командир подполковник Румен Гочев.

В словото си командирът на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев изтъкна:„Бойните знамена са знамената на честта, воинската доблест и на военните победи, и в историята ни няма случай на пленено българско знаме”.

На събитието присъстваха кметът Стефан Радев и неговата заместничка Пепа Чиликова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, областният управител Татяна Петкова, директорът на областна дирекция на МВР старши комисар Чавдар Божурски, директорът на териториална дирекция на ДАНС Николай Чиликов, началникът на Военно окръжие подполковник Иван Иванов, граждани.

Кметът на града Стефан Радев подчерта значението на този отколешен ритуал и се обърна с приветствени думи към съвременните бранители на Република България. „Община Сливен подкрепя и ще подкрепя инициативите, които прославят подвига на нашите деди и прадеди, воювали смело и защитавали с чест, под бойните знамена Род и Родина. Надявам се, че ще бъдем достойни наследници и свято ще пазим завещаните от предците ни традиции, като се вдъхновяваме от тяхната саможертва. Нека с усърдие вярно да служим на нашия народ!”, посочи Радев.

В град Русе военно формирование 32420-Русе, с командир майор Павлин Илиев, което е на подчинение на в.ф. 22220, също участва в богоявленски водосвет на знамето.

06.01.2017г.


Снимки:


Пресслужба на община Сливен

Адрес: Бул. "Цар Освободител" 1
Тел: 044/611 112
Факс:044/66 23 50
Email: press@sliven.bg
За контакти: Връзка с обществеността

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.


Достъпност